De vikingen ontdekten Groenland en niet Sneeuwland

Het onderstaande artikel is kenmerkend voor het mee surfen van journalisten op de klimaat hype. Op het artikel lijkt niets aan te merken. Onder de smeltende ijskappen komen tot grote vreugde van archeologen rendierpoep en voorwerpen van rendierjagers te voorschijn.

De journalist schrijft niet verder dan zijn neus lang is. Aan het hoe de poep en de voorwerpen daar terecht zijn gekomen gaat hij voorbij. Met enig nadenken had de schrijver kunnen bedenken dat dat e.e.a niet zomaar door de ijskappen gezakt was. Met verder nadenken had hij kunnen bedenken dat ten tijde de rendieren en hun jagers op die plekken geen ijskap was.

Het ontbreken van de ijskappen had te maken met een warme periode in het bestaan van de aarde van rond 800 AC.  Deze zijn overigens geen uitzondering. De Vikingen ontdekten Groenland en niet Sneeuwland. De Walen trokken de sneeuwvrije Alpenpassen over die nu gletsjers zijn. De hype dat wij het klimaat eventjes kunnen veranderen mag aan de hand van het artikel best eens onder de loep worden gelegd. Over de samenhangende maatregelen zwijgen we maar.